Krásny podvečer priatelia! ![]()
Mám tu úžasný recept na obed/večeru. ![]()
HUBY PORTOBELLO PLNENÉ SYROM ![]()
SUROVINY:
– 3 ks huba (portobello)
– 1/3 mozarelly
– 3 PL parmezán (strúhaný)
– 2 ks proscuitto crudo (plátky)
– 1/2 citróna
– tymián (podľa chuti)
– olej (panenský olivový)
– strúhanka (minimum)
– soľ/korenie/čili (podľa chuti a potreby)
POSTUP: Musíme dať hubám preč nožičky a pokvapkáme olejom (olivovým) vnútrajšok každej huby. Následne nakrájame (na drobno) proscuitto crudo a opečieme (nasucho) spolu s pár kvapkami oleja (panenského olivového) a minimom tymiánu. Menšie množstvo mozzarelly vložíme do vnútrajšku každej huby. Neskôr posypeme parmezánom (strúhaným) a minimom strúhanky, čím docielime jemnú kôrku. Dáme zapiecť na plechu do rúry s teplotou 180 °C. Dáme piecť na približne 35 minút. V airfryeri nám to bude trvať o cca 50% rýchlejšie. Zvrchu nakrojíme uvarený zemiak (v šupe), natrieme olejom a spolu s hubami dáme piecť. Pokvapkáme každú hubu približne 3-4 kvapkami citrónovej šťavy. Tá spraví následne chuť takzvaného (hutného) jedla jemne ľahším. Môžeme servírovať so zeleninou a šalátom (listovými/miešaným).
Dobrú chuť.
![]()

Ja ako člen AVP ČR aj AVP SR sa riadim morálno-etickým kódexom.
Individuálny stravovací plán na 30 dní.
Pre viac informácií ma prosím kontaktujte na:
E-mail : daniel.zdravastrava@gmail.com
Tel.č. : + 421 915 452 240
WhatsApp : 0915 452 240
Mgr. Daniel Krajný
Certifikovaný Poradca pre výživu 2025
člen AVP ČR, člen AVP SR
Magister Psychológie PEVŠ


Dobrý deň, nie som náročná, mne stačí aj jedľa... ...
Celá debata | RSS tejto debaty