Dobré ráno priatelia! ![]()
Prinášam sem chutný recept. ![]()
Ryžové guľky plnené mäsom. ![]()
![]()
SUROVINY:
– 250 g ryže
– 500 g hovädzie mäso (mleté)
– 1 PL oleja
– 1 PL omáčky (sójovej)
– 1 PL semiačka (sezamové)
– 1 PL pretlaku (paradajkového)
– soľ/korenie/chilli (podľa chuti a potreby)
POSTUP: Ryžu starostlivo prepláchneme s vodou. Následne ju zalejeme 2x (násobným) objemom vody, ľahko posolíme a dáme variť na cca 12 minút, až dokým nenasiakne všetku vodu. Pokiaľ sa nám varí ryža, na rozohriatom oleji v hrnci si dáme orestovať mäso (mleté). S pomocou varešky ho rozbijeme na malé kúsky. V zapätí pridáme pretlak (paradajkový), omáčku (sójovú), soľ/korenie/chilli (podľa chuti a potreby) a starostlivo premiešame. Mäso podusíme, ideálne prikryté cca 15 minút. Podľa potreby ho polejeme vodou a raz za čas pomiešame. V momente, kedy bude mäso aj ryža uvarené, začneme tvarovať guľky. Ruky musia byť navlhčené. Vložíme si do nich trošku ryže, do ktorej urobíme priehlbinku a tú naplníme mäsom. Uzavrieme ďalšou dávkou ryže a vytvarujeme guľku, ktorú potom obalíme v semiačkach. Tento proces a jednotlivé kroky musíme zopakovať aj s mäsom a ryžou. Guľky je najlepšie servírovať pri správnej teplote (teplé). Prílohu si zvolíme podľa chuti ale ryžové guľky sú veľmi chutné aj samotné alebo so zeleninou.
Dobrú chuť. ![]()

Ja ako člen AVP ČR aj AVP SR sa riadim morálno-etickým kódexom.
Individuálny stravovací plán na 30 dní.
Pre viac informácií ma prosím kontaktujte na:
E-mail : daniel.zdravastrava@gmail.com
Tel.č. : + 421 915 452 240
WhatsApp : 0915 452 240
Mgr. Daniel Krajný
Certifikovaný Poradca pre výživu 2025
člen AVP ČR, člen AVP SR
Magister Psychológie PEVŠ


Celá debata | RSS tejto debaty