Krásny deň priatelia! ![]()
Pridávam sem recept na jesenný dezert. ![]()
Tekvicové šišky (bez vyprážania). ![]()
![]()
SUROVINY na cesto:
– 500 g múky (hladká)
– 240 ml mlieka
– 160 ml olej (rastlinný)
– 2 ks balenia cukor (vanilkový)
– 200 g cukor (trstinový)
– 2 ks vajíčko
– 2 ks tekvica (hokkaido)
– 0,5 KL oriešok (muškátový)
– 3 KL prášok (kypriaci)
– 1 KL soľ-
2 KL škorica (mletá)
– práškový/vanilkový cukor (na posypanie)
POSTUP: Na začiatok prepolíme tekvice, vydlabeme semienka a umyjeme. Jednu tekvicu rozkrájame na kocky (malé). Musíme mať 400-450 g. Do hrnca vložíme takto rozkrájanú tekvicu, zalejeme vodou a dáme na približne 10 minút variť (do mäkka). Neskôr musíme scediť, rozmixovať (na pyré) a dať vychladiť. Do veľkej misky vložíme a poriadne zamiešame: oriešok (muškátový), škoricu, soľ, prášok (kypriaci) a múku. Do druhej misky vložíme a poriadne zamiešame samotné tekvicové pyré spolu s cukrom, olejom, vanilkou, mliekom a vajíčkami. Následne nalejeme tekvicovú zmes do múkovej zmesi a vyrobíme cesto (vláčne). Potom musíme navrstviť tekvicové cesto do formy (vymastenej) na donuty/muffiny. Približne na 15-20 min dáme piecť do rúry/airfryera pri teplote 180 °C. Na záver pokiaľ sú šišky ešte teplé, tak ich posypeme cukrom.
Dobrú chuť. ![]()
![]()

Ja ako člen AVP ČR aj AVP SR sa riadim morálno-etickým kódexom.
Individuálny stravovací plán na 30 dní.
Pre viac informácií ma prosím kontaktujte na:
E-mail : daniel.zdravastrava@gmail.com
Tel.č. : + 421 915 452 240
WhatsApp : 0915 452 240
Mgr. Daniel Krajný
Certifikovaný Poradca pre výživu 2025
člen AVP ČR, člen AVP SR
Magister Psychológie PEVŠ


Celá debata | RSS tejto debaty